Tunesische Brik met Tonijn

Heerlijk die brik, het doet me denken aan mijn vakanties in Tunesië. 1 of 2 keer in de week werd dit gerecht gemaakt in het hotel en dan at ik het als toetje.

Het is helemaal geen toetje het is een bijgerecht en als je ze kleiner maar een lekker hapje.
Met onderstaand recept kan je 6 brik maken of 12 kleine brik als hapjes.

Ingrediënten:
  • 1 aardappel 
  • 1 bosje peterselie 
  • 1 ei 
  • knoflook naar smaak
  • rode peper poeder (filfil) naar smaak (mag ook chilipeper of harissa zijn)
  • 1 blikje tonijn op olie 
  • 6 Brik vellen of Spring roll vellen
  • zout naar smaak

Bereidingswijze:
  • Schil de aardappel en snij deze in kleine stukjes
  • Maak de peterselie schoon
  • Kook de aardappel met de peterselie 
  • Als de aardappel met peterselie gaar is giet het dan af en doe het in een schaal
  • Zet de frituurpan aan
  • Prak de aardappel met peterselie fijn
  • Roer er 1 ei door
  • Voeg de knoflook, filfil en het zout toe 
  • Laat de tonijn uitlekken en voeg toe aan het mengsel
  • Goed mengen
  • Zorg ervoor dat de olie gloeiend heet is
  • Leg een beetje van het mengsel op je brik vel (ik gebruik hier een ijsschep voor)
  • Vouw het vel dubbel (je hebt nu een driehoek)
  • Duw aan rondom het mengsel
  • Leg je brik voorzichtig in de hete olie
  • Draai hem na 1 minuutje om 
  • LET OP! laat je brik niet te donker worden
  • Goed uit laten lekken op keukenpapier. 
  • Herhaal dit voor alle 6 de brik

Tips:
  • Als je er graag hapjes van wilt maken snij je het brik vel diagornaal door midden zodat je een driehoek hebt. Dan vouw je hem via de lengte bij elkaar, je hebt nog steeds een driehoek. Let op dat je niet teveel mengsel op je brik vel doet. 
  • Dit kan je heerlijk eten samen met een tajine gerecht of een couscous gerecht zoals couscous met groente. 
  • Je moet ongeveer 2 per persoon rekenen, maar drie komt ook op. 
  • Je kan ook 2 eiwit toevoegen (ipv 1 ei) en dan de dooiers op het mengsel leggen op je brik vel vlak voordat je hem dicht vouwt. Dan heeft diegene een lekkere verrassing. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Print